Varumärket

Supplier of Goodfoodmood®

Duni och dess omvärld utvecklas kontinuerligt. Under flera år har företagets varumärkesplattform ”Designing Atmosphere” fungerat på ett utmärkt sätt. Men i takt med att företaget förändras har relevansen för samtliga produkter och affärsområden successivt minskat. Under 2014 har Duni därför utvecklat varumärkesplattformen ”Supplier of Goodfoodmood”.

Under slutet av 2013 och inledningen av 2014 arbetade Duni med att utveckla den nya varumärkesplattformen. Målet var en förstärkning och breddning så att alla affärsområden kunde dra nytta av den. Plattformen skulle kunna användas över hela Duni, oavsett geografi eller marknadskategori.

Ett stort arbete under året har lagts på att lyssna på kunder och slutanvändare. Det var viktigt att de var delaktiga i förändringen. Tillsammans med dem blev det tydligt att Duni och kunderna har ett gemensamt intresse: mat och dryck.

De tillfällen när man äter och dricker är speciella tillfällen som man vill njuta av. I sällskap med andra eller ensam. När man äter en hamburgare från en take-away är det viktigt att ha ordentligt förpackningsmaterial – då kan även det ögonblicket förgyllas. En kreativ, färgglad dukning på en fin restaurang lyfter det tillfället till något speciellt.

Ger rätt associationer

”Supplier of Goodfoodmood” är en ny attityd, Duni är mycket mer än bara en tillverkare av servetter. Duni skapar förväntan, spänning och inspiration och en trivsam atmosfär och positiv stämning vid alla tillfällen när det lagas och bjuds på mat och dryck.. Goodfoodmood ger rätt associationer till Duni och skapar möjligheter att göra saker tillsammans med kunderna. Därför är Duni till exempel sponsor av VM för kockar, Bocuse d’Or, guldpartner med Gastronomi Sverige, engagerat i Min Stora Dag där barn får laga mat tillsammans med en svensk mästerkock. Goodfoodmood är också en bra plattform för CSR-arbetet, där det är viktigt att Duni förmedlar att företaget gjort sitt yttersta för miljön.

Expert på design och unika material

En viktig del av plattformen är att Duni ska fortsätta att vara experter på design, både för de breda produkterna och premiumsegmentet.

Ett exempel är en ny servett som är lika stor som en kökshandduk och som går att vika på samma sätt. Många restauranger viker en kökshandduk och lägger som en servett på tallriken. Därför har Duni tagit fram denna produkt, ett bevis på att Duni har blivit ännu bättre på att spana efter trender och utveckla produkter i dialog med kunderna.

Ett annat exempel är det banbrytande biobaserade materialet för Duniform som ersätter PP-plast. Ytterligare ett är Designs for Duni® där det krävs både kompetens och trendsinne för att hitta de som kan göra design som sticker ut och samtidigt passar in i marknaden.

Spännande samarbete med Bocuse d’Or

Duni var under 2014 huvudsponsor vid den europeiska finalen av Bocuse d’Or 2014, ”Kock-EM”, som arrangerades i Stockholm. 20 av Europas mest framstående kockar tävlade och Tommy Myllymäki från Sverige vann.

Samarbetet med Bocuse d’Or är mycket spännande. Kockarna strävar efter att skapa spektakulära matupplevelser och bidra med inspirerande, nya idéer inom matlagningskonsten. Det passar Duni som vill ligga i framkant när det gäller utveckling av produkter och trender för hur mat och dryck presenteras. Duni bidrar till att skapa en positiv upplevelse vid varje tillfälle då mat och dryck serveras – en Goodfoodmood.