Mood boosters

Goodfoodmood® är Dunis nya varumärkesplattform. Den fungerar som ett viktigt strategiskt redskap för att uppnå det övergripande målet att bli världens mest eftertraktade leverantör av kreativa take-away-produkter och inspirerande koncept för det dukade bordet.

För att skapa Goodfoodmood lägger Duni till fyra komponenter till mixen av mat och människor. Komponenterna är färg, design, material och kreativ bordsdukning. De kallas mood boosters.

Mood booster #1

Design

Duni skapar Goodfoodmood® genom att vara ledande på att ta fram väldesignade produkter för det dukade bordet och för take-away. Inom design ryms såväl mönster och motiv som form och funktion.

Det designade sortimentet tolkar aktuella trender inom färg, livsstil och mat som är av betydelse för Dunis kundbas. 2015 års kollektion fångade flera trender. Bland annat kom naturens motiv och material, som granit, marmor och trä, att bli framträdande.

En annan viktig del av Dunis designerbjudande är samarbetet med partners inom konceptet Designs for Duni®. Externa designers som Vallila, Hanna Werning och Melli Mello har stärkt Dunis erbjudande till konsumentmarknaden. 2015 lanserades två nya kollektioner tillsammans med byGraziela och Glööckler, båda välkända på den tyska marknaden.

Mood booster #2

Färg

Att addera rätt färg till en bordsdukning är en stor del av att skapa Goodfoodmood®. Duni utmärker sig genom att ha ett av branschens bredaste enfärgade sortiment. Med över 20 färgnyanser i paletten finns det stora valmöjligheter.

Sedan 1954 har själva infärgningen av papper skett vid pappersbruket Rexcell i Skåpafors. Därmed kan Duni titulera sig färgexpert genom hela ledet, från framställning av rätt färgpigment till färdig produkt.

Den enfärgade kollektionen uppdateras ständigt för att matcha rådande trender. Under 2015 adderades två nya nyanser – Slate och Mint Blue. De är resultatet av att inredning och design allt mer präglas av naturens material och färger.

Mood booster #3

Material

Att utveckla material som är funktionella och mer miljöanpassade är en av Dunis huvudsakliga styrkor och en självklar del av att skapa Goodfoodmood®.

I fabriken i Skåpafors tillverkas tissue- och airlaidmaterial som är optimerade för det dukade bordet. Evolin®, Dunilin®, Dunicel® och Dunisoft® är bara några exempel på material som revolutionerat branschen och som suddat ut gränsen mellan tyg och papper. Hotell och restauranger ges därmed möjligheten att använda tilltalande, miljömedvetna och kostnadseffektiva lösningar.

Andra banbrytande material är de nya bioplaster som Duni använder till förpackningar. Materialet kan ersätta vanlig fossil plast och är en nyhet på marknaden. Sortimentet ecoecho® innehåller ett stort utbud av produkter med miljöprofil som är tillverkade av förnybara eller komposterbara material som bagass. Följden är att de flesta produkterna kan komposteras och alla kan återvinnas.

Mood booster #4

Dukning

Färger, mönster och material är alla delar av en helhet. När de kombineras i en passande inramning skapas Goodfoodmood®.

Att sätta ihop de rätta färgkombinationerna, designmotiven och materialen är en konstart i sig. Ända sedan 1954 har bordsdukning varit Dunis expertområde. Genom att vara först i världen med att sälja färgstämda set med engångsprodukter – servetter, dukar, tallrikar och ljus – har Duni smyckat tusentals bord genom åren.

En dukning kan gestalta oändligt många uttryck. Oavsett om den består av ett fåtal produkter eller många, handlar det om att visa hur man med färg och form kan förhöja matupplevelsen.