Varumärket Duni

Vi skapar Goodfoodmood®

Med en ny varumärkesplattform står Duni redo att möta omvärlden med ett vässat erbjudande.

I takt med att Duni växte, breddade sitt utbud och tog sig in på nya marknader behövde företagets varumärke ses över. 2013 inleddes därför ett stort arbete som omfattade marknadsundersökningar, trendanalyser och samtal med kunder och medarbetare om deras syn på saken. Den stora utmaningen var att hitta ett begrepp som kunde inkludera de värden som Duni ville stå för. Det skulle även skapa rätt associationer och vara relevant för samtliga affärsområden, i nutid såväl som framtid.

MAT SOM GRUND

Det stod så småningom klart att det finns en komponent som förenar företaget med dess kunder. En faktor som är relevant för såväl slutkonsumenter som medarbetare. Den gemensamma nämnaren är mat. Det är mat som ger upphov till möten, skapar behovet av utsmyckning och som helt enkelt ger utrymme för en aktör som Duni.

Arbetet mynnade vidare ut i en ny vision och ett nytt varumärkeslöfte – att skapa Goodfoodmood® där människor möts och äter. Det baserar sig på uppfattningen att varje måltid är ett tillfälle att glädjas. Det kan vara hemma, på restaurang eller på ett café. Duni vill vara en del av stunden och göra den ännu bättre.

MOOD BOOSTERS

Duni bidrar i huvudsak med fyra komponenter för att skapa rätt stämning kring mat och dryck. Dessa är färg, design, material och bordsdukning. De kallas ”mood boosters” och är områden som Duni har unik kompetens om och kan skapa mervärde med. Kunden ska kunna erbjudas precis rätt färg och en modern design. Det ska också vara möjligt att välja bland produkter som är utvecklade av de mest hållbara materialen. Duni ska dessutom kunna ge de bästa tipsen om innovativ dukning.

Designat för tillväxt

”Goodfoodmood® är en plattform som representerar det Duni är i dag. Med den kan vi agera enhetligt och tydligt vilket är en god förutsättning för att skapa bättre affärer.”

Tina Andersson, Business Area Director Consumer & Corporate Marketing

VARUMÄRKET SÄTTER AVTRYCK

Den nya varumärkesplattformen fungerar som en ledstjärna och ger riktlinjer för hur Duni ska agera i alla sammanhang. Att skapa Goodfoodmood® innefattar mer än att skapa rätt stämning. Det handlar även om att få människor att må bra genom att ta ansvar, arbeta på ett hållbart sätt och bidra med energi och inspiration.

2015 har ägnats åt att implementera den nya plattformen. Den kommer även att prägla många aktiviteter under 2016. Då blir det ännu mer fokus på att möta de senaste mattrenderna, etablera nära relationer med aktörer inom gastronomi och kommunicera erbjudanden med tydligare koppling till mat.

​Duni vann två prestigefyllda designpriser

Dunis designer för konsumentprodukter, Simi Gauba, vann det prestigefyllda Red Dot Award och Golden A’ Design Award för designen av Pebble Bagasse-serien.

Produktserien, som lanserades i februari 2015, består av engångstallrikar och skålar gjorda av materialet bagass.

​Bocuse d’Or

I januari riktades gastronomivärldens blickar mot Lyon och finalen av Bocuse d’Or. Som sponsor­partner fick Duni möjlighet att visa upp sig på plats och stötta den svenske representanten Tommy Myllymäki som till slut tog brons.

BOC_EUROPE_2016_TEAM-SE_Q-DEF