Varumärket Duni

MAT, MÄNNISKOR OCH DESIGN

Dunis varumärke framkommer tydligare och i rätt sammanhang med Goodfoodmood®.

Det är viktigt att ha en kommunikativ grund som är genomtänkt och relevant för omvärlden. Av den anledningen såg Duni över sin varumärkesplattform för två år sedan. Arbetet landade i konceptet ”Supplier of Goodfoodmood®”, som syftar till att komma närmare det som är essensen av Duni. Det nya varumärket blev en hyllning till mat, människor och design.

Det allmänna intresset för mat har aldrig varit större. Resor, tv-program och olika sociala medier fylls av matupplevelser av olika slag. Mat lockar till möten, ger tillfällen till samtal och skapar behov av att dekorera. Att addera Goodfoodmood® där människor möts och äter är därför det som driver Duni framåt i alla led. På så sätt fungerar Dunis varumärkesplattform som en ledstjärna och ger riktlinjer för alla initiativ som tas.

FRÅN BORD TILL JORD

Under året har ett antal projekt genomförts som positionerat Duni ännu tydligare mot mat, människor och design. Nya varumärkesambassadörer har även adderat värde och bidragit till att sprida budskapen till en bredare publik.

Ett av årets mest uppmärksammade projekt var ”Streetfood by Duni” – ett koncept som både kunder och allmänhet fick ta del av vid särskilda sponsringsevenemang. En speciellt framtagen vegetarisk meny serverades från en flyttbar foodtruck tillsammans med produkter ur Dunis ecoecho®-sortiment. Maten bestod helt av ekologiska och närodlade ingredienser. Därtill demonstrerades hur produkterna och maten kunde komposteras. Genom att visa upp hela processen, från bord till jord, tydliggjordes det totala kretsloppet och vilken roll komposterbara produkter spelar. Stjärnkocken Titti Qvarnström satte också sin prägel på konceptet. Eftersom hon utsågs till ambassadör för Dunis miljöanpassade varumärke ecoecho® tidigt på året, fick hon uppdraget att utveckla menyn.

HÅLLBARA UTSIKTER

”Dunis varumärke är kompassen som för oss i rätt riktning. Goodfoodmood® skapar ett engagemang kring mat­upplevelsen och ger relevans och långsiktighet i det vi gör.”

Saloni Deva, IR & Communications Manager

MATKONST MÖTER DESIGN

Nästa samarbete gjordes tillsammans med kocken Alexander Sjögren, som tävlade för Sverige i den prestigefyllda kocktävlingen Bocuse d’Or. Duni var en av sponsorerna som stöttade Alexander i hans ambition att vinna den finaste titeln inom gastronomi. Utöver att vara på plats vid de olika tävlingstillfällena tog man vara på Alexanders öga för design. Tillsammans med Duni utformade han ett mönster baserat på sin favoritingrediens, citronen. Resultatet blev en smakfull illustration av den gula frukten som sedan trycktes på en vit servett. Den slutgiltiga versionen blev en uppskattad designprodukt som delas ut vid speciella tillfällen.

Under 2017 lanseras fler projekt som för Duni i rätt riktning ur ett varumärkesperspektiv. Mat, människor och design är utgångspunkten för alla aktiviteter. Det är så Duni skapar Goodfoodmood®.

STREETFOOD BY DUNI

Under året lanserade Duni ett alldeles eget streetfoodkoncept. En speciellt framtagen vegetarisk och ekologisk meny serverades från en foodtruck tillsammans med produkter ur Dunis ecoecho®-sortiment.