Varumärket Duni

ATT FÖRHÅLLA SIG TILL OMVÄRLDEN

Varumärket Duni står för mat, människor och design, vilket uttrycks i varumärkesplatt­formen Goodfoodmood®. Dunis produkter ska bidra till en förhöjd måltidsupplevelse och en trevlig samvaro mellan människor, oavsett var, hur och när måltider serveras.

KÄNSLOR, MÖTEN OCH RELATIONER

Varumärket handlar därmed om känslor, möten och relationer. Allt Duni gör siktar till att uppfylla Goodfoodmood: från utveckling av produkter och koncept som bidrar till positiva måltider, till inköp av hållbara material som lämnar så lite negativt miljöavtryck som möjligt. Goodfoodmood blir på det sättet också Dunis varumärkeslöfte, som uppfylls genom att vara lyhörd för omvärldens behov, krav och önskemål. Det sistnämnda gäller inte minst människors nya sätt att äta.

FÖRÄNDRADE MÅLTIDSBETEENDEN

Under senare år har behovet av färdiglagad mat förändrats på många sätt. Det lagas mindre mat hemma. I små matbutiker går det både att köpa råvaror, sitta ner och äta, alternativt ta med maten hem. Samtidigt startas fler och fler företag som kör hem färdiglagad mat. Goodfoodmood och Dunis varumärke är en trygghet för att kunderna får de produkter och koncept som svarar mot de här förändrade marknadsförutsättningarna.

VARUMÄRKET I PRAKTIKEN

Ett av de tydligaste exemplen på hur varumärkeslöftet Goodfoodmood uppfylls är den nya måltidsserien Amazonica, färdig­utvecklad under 2017. Den är gjord i samarbete med designduon Bernadotte & Kylberg och består av tallrikar, skålar, bestick och servetter. Produkterna, som sorterar under miljöklassificeringen eco­echo®, är gjorda i förnybara och kom­post­erbara material. Designen är lika funk­tio­nell som vacker och bidrar, tillsammans med produkternas miljöanpassning, till en positiv helhet. Amazonica är det första ecoecho-koncept som Duni utvecklat tillsammans med en extern designpartner och en fingervisning om framtiden. Amazonica och ecoecho är både ett stöd för varumärket och en konsekvens av det.

GODA RELATIONER

”Goodfoodmood® står för en förhöjd måltidsupplevelse och en trevlig samvaro mellan människor, oavsett var, hur och när måltider serveras.”

Saloni Deva, IR & Communications Manager

GOODFOODMOOD SOM INTERN PLATTFORM

Under 2017 har varumärkesarbetet även riktats inåt i organisationen. Många nya medarbetare har tillkommit, bland annat genom förvärv av bolag i Europa och Asien de senaste åren. Ledare från Dunis olika verksamheter deltog under året i en konferens där temat var samarbete. Målet var att skapa goda relationer, utbyta kunskap och få förståelse för varumärket. Goodfoodmood fungerar som ledstjärna och utgångspunkt för att Duni ska kunna erbjuda allt mer relevanta kunderbjudanden med tydlig affärsnytta.

DESIGNS FOR DUNI®

Under 2017 lanserade Duni måltidsserien Amazonica, framtagen i samarbete med designduon Bernadotte & Kylberg. Amazonica ingår i serien Designs for Duni®, ett antal kollektioner som skapas tillsammans med dagens mest intressanta designers.

Eco­echo®

Produkterna är normalt tillverkade i förnybara och kom­post­erbara material. Designen är lika funk­tio­nell som vacker och bidrar, tillsammans med produkternas miljöanpassning, till en positiv helhet.

KONFERENS FÖR ÖKAD SAMSYN

Ledare från Dunis olika verksamheter deltog under året i en konferens där temat var samarbete. Målet var att skapa goda relationer, utbyta kunskap och få förståelse för varumärket.