Affärsområde Meal Service

Ledande inom hållbara förpackningar

Affärsområde Meal Service utvecklar koncept kring servering och förpackningar av måltider som passar en modern on-the-go-livsstil, exempelvis take-away, catering och färsk färdigmat i livsmedelsbutiker, foodtrucks och saluhallar.

846

Nettoomsättningen uppgick till 846 (704) MSEK.

41

Det operativa resultatet uppgick till 41 (31) MSEK.

4,9 %

Den operativa rörelsemarginalen till 4,9 % (4,4 %).

TEMA: UTFORSKA

”Våra kunder söker efter inspiration kring hur de kan utveckla sina varumärken och sina koncept med attraktiva förpackningar för mat och dryck. Vi kan guida, utbilda och hjälpa dem att göra smarta och hållbara val som förstärker slutanvändarnas upplevelse.”

Linus Lemark, Director Business Area Meal Service

Den 15 januari 2019 meddelade Duni att Linus Lemark utsetts till affärsområdeschef för Table Top.
Franck Bancarel har utsetts till ny affärsområdeschef för Meal Service från mars 2019.

Nettoomsättning och operativt resultat, MSEK
Nettoomsättning per produktgrupp, %
Nettoomsättning per geografisk region, %

Driver försäljningen av hållbart

Medias bevakning av hur plast förorenar världshaven har bidragit till att slutanvändarnas efterfrågan på förnyelsebara produkter och alternativ till plast fortsätter att växa. Affärsområde Meal Service har arbetat aktivt med att utveckla hållbara lösningar baserat på en tydlig vision av att vara våra kunders mest attraktiva hållbara leverantör. Detta har lett till att försäljningen inom Dunis hållbara ecoecho®-sortiment ökar kraftigt. Från och med 2018 ingår alla nya produkter och innovationer inom Meal Service i ecoecho®-sortimentet.

Kundsegment Meal Service

    • Caféer
    • Event och catering
    • Fast food
    • Offentlig sektor
    • Take-away

Effektiva inköp

Kostnadsbesparingar i värdekedjan är avgörande för att Meal Service ska kunna erbjuda sina kunder kvalitetsprodukter till ett bra pris. Därför arbetar affärsområdets engagerade inköpare för att få bästa möjliga pris på innovativa material.

Perfekt lösning för take-away

Take-away-förpackningar kan vara såväl praktiska, snygga och miljöprofilerade som säkra, vilket bevisas av Dunis Duniform®-koncept. Med nya Duniform© DF5 är det lätt att försegla kristallklara ecoecho®-glas av rPET – snabbt, hygieniskt och utan läckage. Det är en kostnadseffektiv lösning för verksamheter där ett snabbt kundflöde är viktigt.

Bagass leder fiberrevolutionen

Restprodukten bagass lämpar sig utmärkt för hållbara kaffekoppar, salladsboxar, och tallrikar inom ecoecho®-sortimentet, där de ersätter plast och träfibrer. Materialet är överlägset träfibrer vid tillverkning av formade skålar. Under 2018 lanserade Duni Octabagasse – en uppdatering av företagets populära Octaview®-boxar som nu tillverkas i bagass.

Förvärv lyft för hållbara förpackningar

Genom förvärvet av brittiska Biopac UK Ltd. stärker Duni sitt utbud av hållbara engångsförpackningar för mat och dryck i Storbritannien. Företagets förpackningar fungerar mycket bra för att anpassas till kundernas varumärkesprofilering och Biopac växer kraftigt på sin hemmamarknad.

Kundanpassade lösningar populära

Speciellt anpassade produkter efterfrågas av allt fler kunder. Dessa produkter ger dem möjlighet att stärka sina varumärken genom att exempelvis trycka logotypen på kaffekoppar eller prägla den i förpackningslock. Men egentligen sätter bara fantasin gränserna. Duni hjälper kunderna att designa kreativa lösningar.