De levererar det goda

Holy Greens är snabbmatskedjan som satsar på det nyttiga och hållbara, i harmoni med människor och natur. De valdes 2018 till Årets Hälsokrog och planerna är att fortsätta expansionen. Duni levererar miljöprofilerade salladsskålar och lock, men samarbetet går mycket djupare än så.

Holy Greens

Grundades: 2013
Huvudkontor: Malmö
Verksamhet: säljer sallader, juicer,
och hälsoshots

Restauranger: Stockholm,
Göteborg, Malmö och Helsingborg
Antal medarbetare: mer än 150

Varför blir vissa företag framgångsrika och inte andra? Det handlar naturligtvis mycket om tajming, att ligga rätt i tiden. Att pricka makrotrender och att leverera precis det som marknaden eller ett kundsegment vill ha vid en viss tidpunkt.

Men det räcker inte. Dessutom måste det finnas ett djupt engagemang och en tro på det man gör. Och att man är villig att kavla upp ärmarna och lägga ner all den tid och hårda arbete som krävs för att ett företag ska flyga.

Restaurangkedjan Holy Greens är ett lysande exempel. Företaget grundades 2013 och finns idag i Helsingborg, Malmö, Göteborg och Stockholm. Och expansionen har bara börjat.

ETT PRISBELÖNT KONCEPT

Under 2018 fick Holy Greens ta emot utmärkelsen DI Gasell och blev även utsedda till Årets Hälsokrog på Restauranggalan med motiveringen: ”En expansion av högklassiga salladsbarer runt om i landet gör det enkelt för många att snabbt och enkelt välja hälsosamt. Råvaror efter säsong och smakmässigt träffsäkra sallader som passar gäster på språng eller för den som vill sitta ned.”

Redan från starten hade grundarna David Egonson och Nebo Pavicevic en tydlig bild av vad de ville göra. Holy Greens skulle erbjuda ”en god och snabb lunch som tar lika stor hänsyn till våra kroppar som till naturen och våra leverantörer”. Deras koncept täcker in allt från valet av råvaror och leverantörer till hur man ska få kunderna att trivas, men även hur företaget arbetar med exempelvis mångfald.

Holy Greens fokuserar på närproducerade, ekologiska och, så långt det går, hållbara lösningar, och anstränger sig hårt för att hitta rätt leverantörer. Det gäller inte bara för råvarorna till maten, utan även för förpackningarna som maten serveras i.

Oavsett om kunderna äter på någon av Holy Greens restauranger eller tar med maten serveras den i skålar från Duni. Företagen har samarbetat sedan 2014.

”Med Dunis bagass­produkter kan vi erbjuda en personlig take-away­box som är både snygg och miljö­anpassad. Den perfekta förpackningen för våra värdefulla grönsaker”.
David Egonson,
Ägare och grundare av Holy Greens

Produkter med många fördelar

Ett starkt skäl till att Holy Greens valde Duni var att de kan leverera ett produkt­sortiment som går hand i hand med företagets inriktning på miljövänliga, hållbara lösningar. Holy Greens salladsskålar och lock ingår i Dunis ecoecho®-­sortiment. Skålarna är tillverkade av komposterbar bagass, där biprodukter från sockerrörsproduktion ersätter träfibrer i pappersmassan. Locken är tillverkade av genomskinlig, återvunnen plast, så kallad rPET.

Även Duni-produkternas design var viktig för Holy Greens. Utöver att de är snygga spelade möjligheterna att använda produkterna i profileringsarbetet för att stärka varumärket stor roll för Holy Greens. Locken till salladsskålarna har präglats med företagets logotyp för att sticka ut.

Samarbete som ger resultat

En allt viktigare framgångsfaktor i de flesta branscher är att skapa nära samarbeten i hela värdekedjan. När de startade hade Holy Greens stor nytta av den produkt- och materialkunskap som Duni kunde bidra med. Duni hjälpte bland annat Holy Greens att testa olika material för att hitta salladsskålar med rätt egenskaper.

Företagen har fortsatt sitt nära samarbete och arbetar i dagsläget med att utveckla en ny, skräddarsydd salladsskål för Holy Greens.