Koncernens förvaltningsberättelse

Duni är Europas ledande leverantör av inspirerande bordsdukningskoncept och hållbara förpackningslösningar för take-away. Koncernens starka position har uppnåtts genom fokusering på mat, människor och design samt ambitionen att alltid hjälpa kunden att skapa en bra mat- och dryckupplevelse. En kombination av produkter av hög kvalitet, ett välrenommerat varumärke, etablerade kundrelationer, värdehöjande design och stark lokal närvaro på flertalet europeiska marknader har medfört en marknadsledande ställning i Europa. Ett ökat fokus på hållbara och miljöprofilerade lösningar har stärkt koncernens position ytterligare. Verksamheten bedrivs inom fyra affärsområden: Table Top, Meal Service, Consumer och New Markets.

Affärsområde Table Top erbjuder Dunis koncept och produkter främst till hotell, restaurang, catering samt företag som är verksamma inom hälso- och omvårdnadssektorn. Table Top marknadsför i huvudsak servetter, dukar och ljus för det dukade bordet. Duni har en marknadsledande position inom premiumsegmentet i Europa. Affärsområdet svarade för cirka 51 % (53 %) av Dunis nettoomsättning under året.

Affärsområde Meal Service erbjuder koncept för måltidsförpackningar och serveringsprodukter för exempelvis take-away, färsk färdigmat och catering av olika slag. Kunder är huvudsakligen take-away-drivna restauranger, matproducenter samt företag som är verksamma inom hälso- och omvårdnadssektorn. Duni har som nischaktör inom detta område en ledande position i Norden och en tydlig tillväxtagenda på identifierade marknader i Europa. Affärsområdet svarade för cirka 17 % (16 %) av Dunis nettoomsättning under året. Biopac UK Ltd i Storbritannien ingår i affärsområdet från och med februari 2018.

Affärsområde Consumer erbjuder konsumentprodukter till främst detaljhandeln i Europa. Kunderna utgörs av dagligvarukedjor men även andra kanaler såsom olika typer av fackhandel exempelvis trädgårdsmarknader, inredningsbutiker och ”gör-det-själv”-butiker. Affärsområdet svarade för cirka 22 % (23 %) av Dunis nettoomsättning under året.

Affärsområde New Markets erbjuder Dunis koncept av attraktiva kvalitetsprodukter och koncept för bordsdukning samt förpackningar med inriktning på marknader utanför Europa. Förutom kundsegment såsom hotell, restaurang och catering så riktar affärsområdet även erbjudande till detaljhandeln. Affärsområdet svarade för cirka 9 % (7 %) av Dunis nettoomsättning under året. Duni har sedan 2016 förvärvat flertalet bolag inom New Markets. Sydostasien är och har varit ett prioriterat område för geografisk tillväxt. Det senaste förvärvet i ordningen var BioPak Pty Ltd i Australien och Nya Zeeland. Duni förvärvade 75 % av aktierna i en snabbväxande leverantör av hållbara förpackningar. Bolaget har en tydlig miljöprofil och ingår i affärsområdet sedan oktober 2018.

Trender och omvärdsfaktorer

För att bättre kunna hantera faktorer i omvärlden, exempelvis beroende på förändrade råvarupriser eller makrotrender som styr kundernas behov och beteenden, lanserade Duni under senhösten 2018 en ny strategi för åren 2019 till 2023. Strategins långsiktiga mål är att förbättra Dunis tillväxt. Kortsiktigt är målet att stärka vinsten.

De trender som främst påverkar Dunis verksamhet är digitalisering, kundanpassning, hållbarhet och ökning av take-away. Inom ramarna för den nya strategin har Duni identifierat fem områden som koncernen kommer att prioritera. En bärande del i strategin är ett ökat kundfokus. För att skapa den attraktivaste upplevelsen för slutkunden lanseras exempelvis lösningar som ska underlätta för kunderna att göra affärer med Duni. Nya specialanpassade kundkoncept kommer även att tas fram med fokus på bland annat tjänster och innovationer. Målet är även att bli den bästa partnern för hållbara lösningar, vilket inkluderar en ökning av antalet ekoprodukter men även en starkare inriktning mot lösningar för ett slutet kretslopp. En ökad digitalisering inom leveranskedjan ska effektivisera verksamheten, från administration till produktion och logistik. Det femte området gäller framför allt hur Duni arbetar internt. Här är koncernens kärnvärden centrala, men även exempelvis internkommunikation och strategiska förvärv är viktiga delar.

Produkt- och konceptutveckling

Inom produktutveckling arbetar Duni med såväl ny design, form och färgsättning som nya material och olika produktlösningar. Duni har fokus på produkt- och konceptutveckling, med en unik styrka inom form, design och funktionalitet. Dunis innovationsprocess kännetecknas av förmågan att snabbt och flexibelt kunna utveckla nya kollektioner, koncept och produkter som skapar ett tydligt mervärde för de olika kundkategorierna på marknaden.

Kontinuerlig innovation

Produkter i premiumsortimentet Duni ecoecho® tillverkas i innovativa material med tydligt förbättrad miljöprofil jämfört med standardsortimentet. Fokus ligger på egenskaper som resurseffektivitet, förnybarhet, komposterbarhet och ansvarsfullt skogsbruk.

Inom ecoecho® ingår exempelvis produkter av det miljöanpassade materialet bagass, samt hela det komposterbara sortimentet av enfärgade servetter som försetts med miljömärkningen OK Compost®.

Duni har ett flertal produkter som alternativ till linne. Dukmaterialet Evolin® kombinerar textil- och linnedukens upplevelse med engångsproduktens fördelar. Evolin® vänder sig till de restauranger och cateringfirmor som ser en fördel att använda sig av ett linneliknande engångsmaterial.

Marknadsutveckling

De globala ekonomiska utsikterna är en huvudindikator för utvecklingen inom HoReCa-marknaden. Bred ekonomisk tillväxt är positivt för branschen. Det stimulerar konsumtionen inom HoReCa och även efterfrågan på engångsprodukter. Den långsiktiga trenden pekar fortsatt mot fler restaurangbesök och en ökning av antal hotellnätter, i huvudsak drivet av en ökande urbanisering, förändrade konsumtionsmönster och en livsstilsutveckling som innebär att allt fler måltider äts i farten. Nya restaurangkoncept, såsom färdiglagad mat i livsmedelsbutiker, take-away och snabbservice-restauranger fortsätter att öka och tar en allt större marknadsandel. Efter flera år av stagnerande ekonomisk tillväxt är konsumenterna på de mogna europeiska marknaderna mer värdesökande och HoReCa-företagen konkurrerar hårdare för att nå en större andel av de totala måltidstillfällena. På kundsidan sker fortsatt strukturella förändringar inom restaurangindustrin, där restaurangkedjor under gemensamma varumärken växer snabbare än marknaden i övrigt. Det är en utveckling som gynnar Dunis försäljning av kundanpassade koncept.

Dunis produktkategori i detaljhandeln fokuserar både på produktion av handelns egna varumärken och försäljning av egna varumärken. Delar av kategorin har också fått en utökad distribution i nya kanaler så som trädgårdscentran, inredningsbutiker och ”gör-det-själv”-butiker.

Ett ytterligare segment av marknaden utgörs av servering till företag och institutioner. Det är framförallt vårdsektorn som tar en större andel av segmentet och marknaden har haft en stabil tillväxt de senaste åren. Här finns en tydlig potential för Duni att skapa tillväxt.

Framtidsutsikter

HoReCa-industrin påverkas i hög grad av förändringar av människors livsstil. Efterfrågan på lång sikt drivs framförallt av förbättrad köpkraft i kombination med ändrade vanor, bland annat att en ökad andel måltider äts utanför hemmet. Efterfrågan på varumärkesprofilerande och miljöanpassade engångsartiklar ökar också. Vidare fortsätter trenden mot ökad tillgänglighet och bekvämlighet kopplat till måltider och därför fortsätter take-away-alternativen att växa. Denna trend får även stöd av att antalet enmanshushåll ökar och att urbaniseringen fortsätter. Antalet restaurangkedjor som vill profilera sina varumärken genom engångsartiklar ökar också, ett område där Duni är väl positionerat.

Rapportering

Årsredovisningen omfattar räkenskapsåret 2018. Föregående år avser räkenskapsåret 2017. Duni styr sin verksamhet utifrån det som i Duni benämns operativt resultat. Det operativa resultatet avser rörelseresultat före omstruktureringskostnader, orealiserade värderingseffekter av valutaderivat, verkligt värde allokeringar och avskrivningar av immateriella tillgångar som är identifierade i samband med rörelseförvärv. För brygga mellan EBIT och operativt rörelseresultat se tabell nedan.

Omstruktureringskostnaderna uppgår netto till -31 (0) MSEK. Under det fjärde kvartalet lanserades ett effektivitetsprogram med fokus på besparing inom indirekta kostnader. Detta omfattar hela Dunis verksamhet och innebär effektiviseringar och personalneddragningar. Omkring 60 personer är berörda och den totala omstruktureringskostnaden beräknas uppgå till 33 MSEK varav 31 MSEK tagits under 2018. Årsbesparingarna för detta program uppskattas till drygt 35 MSEK, med en gradvis ökad effekt under 2019. Under 2017 togs omstruktureringskostnader för effektiviseringar inom marknad och försäljning. Bolaget fick även en skadeståndsersättning hänförlig till perioden innan Duni blev börsnoterat. Denna intäkt är också hänförlig till moderbolaget. För mer information om omstruktureringskostnader, se Not 9.

Brygga mellan operativt resultat och rörelseresultat

MSEK 2018 2017
Operativt resultat 430 491
Omstruktureringskostnader -31 0
Avskrivningar på immateriella tillgångar identifierade i samband med rörelseförvärv -43 -34
Verkligt värde allokeringar i samband med förvärv -6 -1
Redovisat rörelseresultat (EBIT) 351 456

Omsättning

Dunis nettoomsättning uppgår till 4 927 (4 441) MSEK, en försäljningsökning om 10,9 %. Med oförändrade valutakurser från föregående år skulle nettoomsättningen varit 268 MSEK högre än 2017 års utfall, motsvarande en försäljningsökning om 6,0 %. Organisk tillväxt rensat för strukturförändringar uppgår till 1,5 % i fasta växelkurser.

I affärsområde Table Top uppgår nettoomsättningen till 2 486 (2 338) MSEK. I fasta växelkurser motsvarar det en försäljningsökning om 1,1 %. Flera nyckelmarknader har ökat sin försäljning under året men i den största marknaden Tyskland samt i Norden har omsättningen minskat. Servetter har haft en stabil tillväxt medan den totala tillväxten är fortsatt motverkad av en lägre efterfrågan på dukar.

Affärsområde Meal Service nettoomsättning uppgår till 846 (704) MSEK. I fasta växelkurser motsvarar det en försäljningsökning om 15,9 %. I februari förvärvades Biopac UK Ltd i Storbritannien som konsolideras inom Meal Service. Organisk tillväxt exklusive förvärvet uppgår till 6,4 % och affärsområdet visar tillväxt inom alla regioner. Det är framförallt Ecoecho®-sortimentet som visar framgång och som nu utgör en väsentlig del av den totala portföljen.

Inom affärsområdet Consumer uppgår nettoomsättningen till 1 061 (1 010) MSEK. I fasta växelkurser motsvarar det en försäljningsminskning om 0,6 %. Affärsområdet lyckas behålla försäljningen av kundspecifika artiklar trots överkapacitet på marknaden för såväl uppdragsproduktion som för servetter riktade mot detaljhandeln. Därutöver har affärsområdet haft en lägre försäljning till en stor internationell kund. Tillväxt på viktiga marknader såsom Tyskland och Nederländerna har varit viktig för att upprätthålla omsättningen.

Affärsområdet New Markets nettoomsättning uppgår till 448 (322) MSEK. I fasta växelkurser motsvarar det en försäljningsökning om 35,9 %. Från oktober ingår det förvärvade bolaget BioPak i Australien i affärsområdet. Exklusive förvärv minskar New Market sin omsättning med 10,0 %. Ett antal marknader nära Europa, som tidigare ingått i affärsområde New Markets, har flyttats till affärsområde Table Top. Ryssland, USA och Thailand visar stabil tillväxt under året. Singapore har lägre försäljning som är påverkat av en flytt av lager och kontor samt implementering av ett nytt affärssystem.

Resultat

Det operativa resultatet uppgår till 430 (491) MSEK. Med oförändrade valutakurser från föregående år skulle rörelseresultatet varit 94 MSEK lägre för året. Bruttomarginalen uppgår till 25,9 % (28,5 %) och rörelsemarginalen minskar från 11,1 % till 8,7 % och därmed uppnås inte det finansiella målet om en rörelsemarginal på över 10 %. Det är de kraftigt ökade priserna på massa som dragit ner årets resultat. Utöver massapriser har även kostnaden för energi, kartong, polystyren och frakt, så kallade insatsvaror, ökat signifikant. En prisökning genomfördes tidigt under året men massapriserna fortsatte att stiga så en andra prishöjning aviserades och är vid årsskiftet under implementation. Den kommer att ge gradvis effekt under det första kvartalet 2019.

Affärsområde Table Top och framförallt affärsområde Consumer har påverkats hårdast av årets kraftiga råmaterialprisökningar och minskar därmed sina operativa resultat. Även New Markets resultat minskar, dels till följd av de höga råmaterialskostnaderna men främst till följd av högre kostnader i samband med flytt av lager och kontor samt implementering av ett nytt affärssystem i Dunis bolag i Singapore. Meal Service, med en portfölj som inte är beroende av massapriser ökar sitt operativa resultat.

Finansnettot uppgår till -22 (-17) MSEK. Resultat före skatt uppgår till 328 (439) MSEK.

För räkenskapsåret redovisades en skattekostnad om 79 (106) MSEK. Den effektiva skattesatsen uppgår till 24,0 % (24,0 %). Årets skattekostnad innehåller justeringar och engångseffekter från föregående år på -2,6 (-1,3) MSEK.

Årets resultat uppgår till 249 (334) MSEK varav innehav utan bestämmande inflytande uppgick till 4 (5) MSEK.

Investeringar

Koncernens nettoinvesteringar exklusive förvärv uppgår till 198 (234) MSEK. Under året har Duni investerat 45 MSEK i en uppgradering av airlaid-maskinen vid dotterbolaget Rexcell Tissue & Airlaid AB. Investeringen innebär en ökad kapacitet av airlaid med cirka 25% per år. Under 2017 gjordes en investering på 55 MSEK i en logistikfastighet i Tyskland. Utöver detta är investeringarna främst relaterade till koncernens produktionsanläggningar i Polen, Tyskland och Sverige. Avskrivningarna uppgår till 201 (174) MSEK.

Kassaflöde och finansiell ställning

Koncernens operativa kassaflöde uppgår till 343 (449) MSEK. Kassaflödet inklusive investeringsverksamheten uppgår till -289 (156) MSEK. Under året har två förvärv genomförts vilket påverkat investeringsverksamheten med -427 MSEK.

Koncernens balansomslutning uppgår per den 31 december till 6 027 (4 833) MSEK.

Koncernens räntebärande nettoskuld uppgår till 1 490 MSEK jämfört med 855 MSEK per den 31 december 2017.

Operativa och finansiella risker

Duni är exponerat för ett flertal rörelserisker som det är väsentligt att hantera.

Utvecklingen av attraktiva sortimentskollektioner och i synnerhet julkollektionen är mycket viktig för att Duni ska uppnå en god försäljnings- och resultatutveckling. Duni arbetar med detta genom att ständigt utveckla sitt sortiment. Ungefär 25 % av kollektionen byts ut varje år för att möta och skapa nya trender.

En försämrad konjunktur under en längre period i Europa skulle kunna leda till färre antal restaurangbesök, minskad konsumtion i konsumentledet och ökad priskonkurrens vilket kan påverka volymer och bruttomarginaler bland annat genom ökade rabatter och kundbonusar.

För att minimera risker i from av exempelvis brand, störningar eller annan skada på lager, egendom och anläggningar samt för ansvar finns ett omfattande försäkringsprogram som täcker hela koncernen.

Styrelsens revisionsutskott har årliga genomgångar av bolagets operativa och finansiella risker utifrån den riskanalys som tagits fram. Här ingår även miljörisker samt risker relaterade till inträde på nya marknader liksom anti-korruption, bedrägerier och sociala aspekter som arbetsrättsliga förhållanden och mångfald. Bolagets sätt att hantera olika risker framgår av policys som styrelsen reviderar och godkänner varje år. Det är viktigt att ledningen och styrelsen har en samsyn om vilka risker bolaget är utsatt för och att det finns en övervakningsstrategi för varje enskild risk. Under året har Brexit identifierats som en operativ risk då utträdet ur EU kan komma att påverka Dunis verksamhet i Storbritannien.

Dunis finansförvaltning och dess hantering av finansiella risker regleras av en finanspolicy antagen av styrelsen. Detta arbete leds och hanteras av koncernens finansfunktion, vilken ingår som en enhet inom moderbolaget. Koncernen delar in de finansiella riskerna i marknadsrisk, bestående av valutarisk, prisrisk och ränterisk samt kreditrisk och likviditetsrisk. Dessa risker kontrolleras i en övergripande riskhanteringspolicy som fokuserar på oförutsägbarheten på de finansiella marknaderna och eftersträvar att minimera potentiella ogynnsamma effekter på koncernens finansiella resultat. Se vidare Not 3 beträffande riskhantering.

Rättsliga tvister

Ett fåtal tvister avseende mindre belopp rörande kund- och leverantörsförhållanden är pågående vid bokslutstidpunkten. I årsbokslutet har reserver bokförts som enligt ledningens bedömning täcker eventuellt negativa utfall av dessa tvister. Se vidare Not 35 Ställda säkerheter och eventualförpliktelser.

Hållbarhetsredovisning

Dunis arbete för ansvarsfullt företagande, innefattande policies och väsentliga risker inom miljö, sociala förhållanden, personal, respekt för mänskliga rättigheter och motverkande av korruption är samlat i det övergripande programmet ”Our Blue Mission”. Programmet uppdateras och redovisas årligen i en fristående rapport som publiceras samtidigt med årsredovisningen. Dunis hållbarhetsarbete redovisas även här i förvaltningsberättelsen under ”Miljö och socialt ansvar” samt ”Medarbetare och arbetsmiljö”. Se även Not 35 Ställda säkerheter och eventualförpliktelser.

Miljö och socialt ansvar

Duni arbetar enligt antagen miljöstrategi efter policy och mål omfattande utveckling och information kring produkter, effektiv och kontrollerad produktion samt kunskap och kommunikation ur ett miljöperspektiv.

Miljö- och kvalitetssystem enligt ISO 14001 och ISO 9001 är införda och certifierade vid koncernens samtliga europeiska produktionsenheter.

Leverantörer av handelsvaror och väsentliga insatsmaterial utvärderas enligt koncernens uppförandekod som omfattar såväl miljö- som socialt ansvar. Inför nya kontrakt av inköp av handelsvaror genomförs först en revision gentemot uppförandekoden i leverantörens fabrik. Revisioner genomförs även rullande hos befintliga leverantörer utifrån en riskbedömning som tar hänsyn till leverantörernas lokalisering, tidigare resultat och typ av produktion. Revisionen fokuserar på mänskliga rättigheter som risken för barnarbete och ofrivilligt arbete samt arbetsförhållanden, lönevillkor och arbetstider.

Duni är även FSC®-certifierade, licens-nummer FSC-C014985 (Forest Stewardship Council®) för försäljning, tillverkning och distribution av bland annat servetter, dukar och serveringsartiklar. Detta innebär att Dunis pappersprodukter kommer från ansvarsfullt skogsbruk och andra kontrollerade källor.

Rexcell Tissue & Airlaid AB bedriver två tillståndspliktiga verksamheter enligt miljöbalken i svensk lagstiftning. Koncernen har tillstånd för tillverkning av 65 000 ton mjukpapper per år och 52 000 ton torrformerat papper per år vid bruket i Skåpafors och 10 000 ton torrformerat papper i Dals Långed. Bruken har beviljats tillstånd för utsläpp av koldioxid, CO2, av Länsstyrelsen i Västra Götalands län. För 2018 var tilldelningen av utsläppsrätter 0 ton i Dals Långed och 18 078 ton i Skåpafors. Totalt antal utsläppsrätter minskar varje år fram till år 2020 då Dals Långed kommer att ha utsläppsrättigheter motsvarande 0 ton per år och Skåpafors 17 349 ton per år. Produktionsanläggningen i Dals Långed är vilande och när det inte sker någon produktion utnyttjas inga utsläppsrätter. Tilldelningen av utsläppsrätter från Länsstyrelsen ligger vilande från 2017 men kan via ansökan återfås fram till år 2020.

Överblivna utsläppsrätter överförs till nästkommande år och om utsläppsrätterna inte räcker till genomförs stödköp. Om stödköp kommer att ske under 2019 är bedömningen att det inte kommer att uppgå till några väsentliga belopp. År 2018 hade Rexcell Tissue & Airlaid AB 4 672 (5130) stycken oförbrukade utsläppsrätter med ett marknadsvärde av 0 (0) MSEK. Totalt har 13 406 ton förbrukats i Skåpafors under 2018.

Medarbetare och arbetsmiljö

Duni verkar utifrån fyra kärnvärden som ger vägledning i den dagliga verksamheten och tydliggör hur man gör saker på Dunis sätt. Kärnvärdena – Ägarskap, Mervärde, Öppenhet och Vinnarinstinkt – konkretiseras med hjälp av ett antal verksamhetsprinciper som sammantaget syftar till att skapa lönsam tillväxt, organisatorisk effektivitet och förbättrad kundnöjdhet.

Goda arbetsförhållanden, tydliga mål och ramar i kombination med kontinuerligt stöd till medarbetare, är grundstenar för att skapa tillväxt och lönsamhet. Human Resources (HR) har till uppgift att stödja ledning, chefer och medarbetare för att stimulera medarbetarnas utveckling, öka engagemanget samt driva och samordna förändringsarbete. Duni arbetar aktivt på många olika sätt med mångfald för att synliggöra för organisationen att det är något som är viktigt. Duni ska vara ett bolag som reflekterar samhället runt omkring. HR medverkar också i arbetet med att säkerställa en god arbetsmiljö för alla anställda. Sedan 2014 har utvecklingsplaner succesivt arbetats fram som innebär att alla i organisationen ska ha tydliga individuella mål som följs upp. Dunis uppförandekod för anställda inkluderar även arbetsmiljö. På Dunis fabriker bedrivs ett systematiskt arbetsmiljöarbete som revideras genom interna revisioner utifrån Dunis uppförandekod. Koncernledningen och styrelsen tar månatligen del av utvecklingen av nyckeltal avseende olyckor och sjukfrånvaro på grund av olyckor i fabrikerna.

Dunis styrelse är tydlig med att alla medarbetare ska vara medvetna och förebygga anti-korruption. Förutom uppförandekoden som ska följas av alla anställda samt leverantörer har Duni också en av styrelsen antagen affärsetisk policy. Denna anger hur Duni som företag och dess medarbetare ska följa god affärssed och agera i enlighet med koncernens etiska normer och förväntningar. Den affärsetiska policyn anger framförallt hur chefer och medarbetare ska agera i kontakter med kunder, leverantörer, ägare, konkurrenter och andra externa parter. Duni ställer krav på att alla tredje parter, leverantörer och externa aktörer med vilka Duni samarbetar ska följa Dunis affärsetiska policy och gällande lagstiftning i respektive land.

Duni har även en visselblåsarpolicy som klargör att varje misstanke om bedrägligt beteende, korruption eller andra liknande situationer som bevittnas utan dröjsmål ska anmälas. Ett externt visselblåsarsystem hanterar anmälningar som kan göras anonymt om man så vill. Mottagare är HR-direktören, CFO samt ordförande i styrelsens revisionsutskott. Under året har inga visselblåsarärenden rapporterats.

Antalet anställda uppgår den 31 december 2018 till 2 477 stycken. Den 31 december 2017 var antalet anställda 2 362 stycken. Av antalet anställda är 1 085 (1 057) personer sysselsatta inom produktionen. Dunis produktionsanläggningar är belägna i Bramsche och Wolkenstein i Tyskland, Poznan i Polen, Bengtsfors i Sverige, Bangkok i Thailand samt Auckland i Nya Zeeland.

Styrelsens arbete

Sedan årsstämman den 8 maj 2018 består styrelsen av fem ledamöter och två arbetstagarrepresentanter. Två suppleanter från arbetstagarrepresentantsidan är också med på styrelsemötena. Styrelsen hade nio protokollförda möten under året. För ytterligare information om styrelsens arbete, se Bolagsstyrningsrapporten.

Ersättning till VD och ledande befattningshavare

Föreslagna principer för VD och ledande befattningshavare till årsstämman 2019, gällande för 2019 och till nästa årsstämma, är i all väsentlighet överensstämmande med de fastslagna principer som antogs på årsstämman 2018. För information om ersättningar till VD och ledande befattningshavare samt riktlinjer för ersättning till dessa se Bolagsstyrningsrapporten samt Not 13.

Utländska bolag och filialer

Duni bedriver verksamhet i egen regi och har anställda i 24 länder.